Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

3 år och 3 månader

Tid går fort när man stannar upp och blickar bakåt. Det är cirka tre år och tre månader sedan jag bloggade här på FS senast.

En ömsint puss av människans bäste vän.

Vad har hänt sedan sist? Jag har fortfarande en förkärlek till att fotografera människor och/eller husdjur. Jag går samma "stråk" år ut och år in i centrala Malmö. Har bytt system som krympt i decemberregnet och jag har dessutom blivit av med spegeln.

Varit långtidsarbetslös fram till juni 2017. Är inne på mitt 2:a jobb sedan juni och kommer byta jobb i mars/april. Jag har dagligen postat bilder på Instagram, där jag lägger mest social tid. Arrangerar fotofika en gång i månaden i Malmö sedan två år tillbaka. Arrangerar dock inte fotografträffar så ofta längre.

Vet ej om jag är tillbaka här igen, om det blir något frekvent, men ett första inlägg är ju alltid något och i någon riktning.

ReiPostat 2018-03-03 23:12 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

30-tal fotografer ställer ut på "Linan 2014" under Malmöfestivalen

För 4:e året i rad, arrangeras utomhusutställningen "Linan", där ett 30-tal tvättäkta fotografer hänger ut sina kreativa alster på tvättlinor. Utställningen äger rum klockan 12.00-16.00, den 16 augusti, i Slottsparken, under Malmöfestivalen. Förra året besökte ca 5.500 personer utställningen och de uppskattade verkligen initiativet och engagemanget av arrangör och utställarna.


Platsen för utställningen är idealisk då det strömmar av folk till och från festivalen. Arrangör och initiativtagaren Niklas Wibom är taggad och pepp för uppslutningen och responsen.


Förra året var jag en av utställarna och mitt tema var "Människor och deras bäste vän". Väldigt uppskattat av besökarna och några av dem kände igen människor i några av bilderna.


Jag hade hälften ögonblicksbilder och hälften arrangerade gatuporträtt i temat.


Det roliga med mitt tema var att de flesta kunde känna igen sig och relatera till bilderna. Saken blev ju bara bättre av att "rätt publik" tittade på mina alster.


Några av mina bilder innehöll humoristiska inslag, som roade besökarna.


Dansk-svensk gårdshunden Penny tittade efter om hon kände igen någon kompis hon eventuellt träffat i Malmö, då merparten av bilderna är tagna i Malmöområdet.


Efter utställningen bjöd arrangören på grillad korv med bröd, samt dryck. Perfekt avrundning, där utställarna kan mingla och reflektera över den genomförda utställningen.

Jag kommer att vara där, hoppas du också kommer att vara där! :-)

Må väl, kära läsare!Postat 2014-08-11 20:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

När dagen släcks och natten tänds

Har blivit en del skymnings- och nattfotografier på sistone. Typisk sommarfotografering med en underton av "klassiska" motiv. Vem uppskattar inte ljumna sensommarkvällar med dess färgmättade solnedgångar när dagen går av och natten går på i skenet av stadens artificiella ljus.

Må väl, kära läsare!Postat 2014-08-08 07:52 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gatufototräffen i studentstaden

Igår samlades sju glada och förväntansfulla amatörfotografer i centrala Lund för en fotopromenad. Evenemanget är anordnad via Facebook-gruppen "Fotografi i Skåne" som jag administrerar. Vädret var tryckande 28 grader med tidvis bris och växlande molnighet. Det var lagom aktivitet och människor i rörelse i staden. Jag var glad över att ha kylt vatten med mig. Det behövdes trots att vi promenerade i hyfsad lugn takt.


Om man inte vill vara med på bild, men ändå vara med i en gruppbild, så kan man göra som Magnus. Då är man inte med, men ändå. Bra kompromiss.


Mycket att se och uppleva, men då och då behövs en energiuppladdning.


En av deltagarna blev konfronterad vid två olika tillfällen under vår fotopromenad. Det är något man får vara beredd på om man går väldigt nära och de är medvetna om att de blir fotograferade.


Hon blev positivt förvånad när jag frågade om jag fick ta en bild av henne i baren.


Vi traskade igenom lördagsloppisen, i den långa alén vid Södra Esplanaden och helt plötsligt kom det kraftiga kastvindar.


Förmodligen Lunds mest uppmärksammade och fotograferade hund, den dagen.


Vanlig syn på lördagar under sommaren.


Torghandeln på Mårtenstorget bjöd på många motiv.


Två vänner som tillfälligt parkerat på Mårtenstorget.


Köpstråket på gågatan kunde vi även bocka av.


Vi avrundade med välsmakande förfriskningar på "Knutan", Mormors bageri vid Knut den store torg, ett stenkast ifrån centralstationen.

Bra kämpat i värmen gänget. Stort tack till deltagarna. Vi ses snart igen!

Må väl, kära läsare!Postat 2014-07-27 11:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Betongdjungelpågen besöker Arriesjön

Initiativtagaren Magnus samlade ihop ett gäng glada amatörfotografer via Facebook-gruppen "Fotografi i Skåne och tog oss  drygt en mil ifrån Malmö till Arriesjön under seneftermiddagen. Det var första gången någon av oss besökte denna idyll. Jag häpnas av alla smultronställen det verkligen finns i min närhet, som jag ej känner till. Det kan ha något med att jag ej är någon "naturmänniska" och trivs i miljöer där det finns människor, fikaställen och Wi-Fi. Jag kan dock inflika att det faktiskt är rätt rogivande att komma bort ifrån stadsattraktionerna då och då.

Tack Magnus, Margareta och Karina för en rolig och givande fotoutflykt!

Må väl, kära läsare!Postat 2014-07-23 11:18 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 195 Nästa