Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Snart tio år ung fotograf

I en av våra konversationer under fotopromenaden berättar hon att hon försöker att tänka på kompositioner vid varje fotograferingstillfälle. Jag är så oerhört imponerad!

Ece fyller snart tio år. Hon har alltid haft någon form av kontakt med fotografi, då hennes mamma är en duktigt fotograf. Just nu lär hon sig att manuellt styra bländartal och slutartid. Därefter kommer hon att lära sig om ISO-tal och hur dessa tre funktioner samverkar och hur det styr varje exponering.

Hon har hanterat slutartid tidigare när hon byggde de s k pinhole-kamera utav en tändsticksask med hjälp av gör-det-själv-video från Youtube. När hon tog bilder så öppna/stängde hon en lucka för att styra slutartiden manuellt. Hon har sedan ett bra tag sedan, gjort egna Stop-motion med hjälp av mammans smartphone. Byggt upp scener med Lego, iscensatt historier, fotograferat och editerat Stop-motionfilmen själv.

Jag är övertygad om att fotografins framtid är i säkra händer.Postat 2018-06-06 08:45 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera