Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

30-tal fotografer ställer ut på "Linan 2014" under Malmöfestivalen

För 4:e året i rad, arrangeras utomhusutställningen "Linan", där ett 30-tal tvättäkta fotografer hänger ut sina kreativa alster på tvättlinor. Utställningen äger rum klockan 12.00-16.00, den 16 augusti, i Slottsparken, under Malmöfestivalen. Förra året besökte ca 5.500 personer utställningen och de uppskattade verkligen initiativet och engagemanget av arrangör och utställarna.


Platsen för utställningen är idealisk då det strömmar av folk till och från festivalen. Arrangör och initiativtagaren Niklas Wibom är taggad och pepp för uppslutningen och responsen.


Förra året var jag en av utställarna och mitt tema var "Människor och deras bäste vän". Väldigt uppskattat av besökarna och några av dem kände igen människor i några av bilderna.


Jag hade hälften ögonblicksbilder och hälften arrangerade gatuporträtt i temat.


Det roliga med mitt tema var att de flesta kunde känna igen sig och relatera till bilderna. Saken blev ju bara bättre av att "rätt publik" tittade på mina alster.


Några av mina bilder innehöll humoristiska inslag, som roade besökarna.


Dansk-svensk gårdshunden Penny tittade efter om hon kände igen någon kompis hon eventuellt träffat i Malmö, då merparten av bilderna är tagna i Malmöområdet.


Efter utställningen bjöd arrangören på grillad korv med bröd, samt dryck. Perfekt avrundning, där utställarna kan mingla och reflektera över den genomförda utställningen.

Jag kommer att vara där, hoppas du också kommer att vara där! :-)

Må väl, kära läsare!Postat 2014-08-11 20:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

När dagen släcks och natten tänds

Har blivit en del skymnings- och nattfotografier på sistone. Typisk sommarfotografering med en underton av "klassiska" motiv. Vem uppskattar inte ljumna sensommarkvällar med dess färgmättade solnedgångar när dagen går av och natten går på i skenet av stadens artificiella ljus.

Må väl, kära läsare!Postat 2014-08-08 07:52 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera