Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Gatufototräffen i studentstaden

Igår samlades sju glada och förväntansfulla amatörfotografer i centrala Lund för en fotopromenad. Evenemanget är anordnad via Facebook-gruppen "Fotografi i Skåne" som jag administrerar. Vädret var tryckande 28 grader med tidvis bris och växlande molnighet. Det var lagom aktivitet och människor i rörelse i staden. Jag var glad över att ha kylt vatten med mig. Det behövdes trots att vi promenerade i hyfsad lugn takt.


Om man inte vill vara med på bild, men ändå vara med i en gruppbild, så kan man göra som Magnus. Då är man inte med, men ändå. Bra kompromiss.


Mycket att se och uppleva, men då och då behövs en energiuppladdning.


En av deltagarna blev konfronterad vid två olika tillfällen under vår fotopromenad. Det är något man får vara beredd på om man går väldigt nära och de är medvetna om att de blir fotograferade.


Hon blev positivt förvånad när jag frågade om jag fick ta en bild av henne i baren.


Vi traskade igenom lördagsloppisen, i den långa alén vid Södra Esplanaden och helt plötsligt kom det kraftiga kastvindar.


Förmodligen Lunds mest uppmärksammade och fotograferade hund, den dagen.


Vanlig syn på lördagar under sommaren.


Torghandeln på Mårtenstorget bjöd på många motiv.


Två vänner som tillfälligt parkerat på Mårtenstorget.


Köpstråket på gågatan kunde vi även bocka av.


Vi avrundade med välsmakande förfriskningar på "Knutan", Mormors bageri vid Knut den store torg, ett stenkast ifrån centralstationen.

Bra kämpat i värmen gänget. Stort tack till deltagarna. Vi ses snart igen!

Må väl, kära läsare!Postat 2014-07-27 11:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Betongdjungelpågen besöker Arriesjön

Initiativtagaren Magnus samlade ihop ett gäng glada amatörfotografer via Facebook-gruppen "Fotografi i Skåne och tog oss  drygt en mil ifrån Malmö till Arriesjön under seneftermiddagen. Det var första gången någon av oss besökte denna idyll. Jag häpnas av alla smultronställen det verkligen finns i min närhet, som jag ej känner till. Det kan ha något med att jag ej är någon "naturmänniska" och trivs i miljöer där det finns människor, fikaställen och Wi-Fi. Jag kan dock inflika att det faktiskt är rätt rogivande att komma bort ifrån stadsattraktionerna då och då.

Tack Magnus, Margareta och Karina för en rolig och givande fotoutflykt!

Må väl, kära läsare!Postat 2014-07-23 11:18 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Fotogäng härjar fritt i Malmö

Nyligen hängde jag med på ett arrangemang som ledde till en trevlig fotopromenad i centrala Malmö. Det blev blandad kompott av olika typer av motiv, gatufoto, fåglar, natur och miljö. Väldigt givande när det blir variation av motiv. Brukar bli det vid fotopromenader, då det bjuds på det som kommer i vägen för frontlinsen.


Manuel "tog två för laget", när jag bad honom ställa upp på arrangerade bilder.


Det sägs att den här båten, med café och restaurang, som vi kikade in hos, har även en fotostudio. Det kunde jag aldrig ha gissat.


När svanfamiljen kommit nära mig och insåg att jag ej hade mat, började den ena väsa. Och även göra utfall mot mig. Då passade det inte längre.

Tack Manuel som arrangerade och det var skoj att träffa alla deltagare. Många nya ansikten.

Må väl, kära läsare!Postat 2014-07-10 12:11 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Konstvackra svanar i Malmö

Jag gillar svanar och tycker de är mina favoriter bland stadsfåglar. Vackra, oftast i par och under en tidigare promenad i Pildammsparken, mötte jag en svanfamilj som jag kom nära. Urvalet av svanbilder blev bra och jag tog bilderna ett snäpp längre och redigerade dem ur ett konstnärligt perspektiv.

Klicka gärna på respektive bild för att se i större storlek. Kika gärna på detaljerna i bilderna.

Ser fram emot att återse dem vid nästa besök i Pidammsparken. Kanske det inte blir något fotograferingstillfälle, men det gör inget. Det är glädjande att se dem igen och se hur svanungarna har vuxit.

Må väl, kära läsare!Postat 2014-07-08 11:27 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Titti favoriserar tjurtestiklar

När jag tidigare idag besökte Pildammsparken och en utställning i vattentornet, träffade jag av en slump kökschef Titti Qvarnström, som är delägare i närliggande restaurangen "Bloom in the park" i Malmö. En av Tittis favoritingredienser är tjurtestiklar, som hon pocherar i buljong, panerar i en kryddkombination och steker av lätt. I menyn kallad för "Ball Nuggets" - knaprig på utsidan och mjukt på insidan.


Titti är född och uppvuxen i Malmö. Utbildad i Köpenhamn och har bl a jobbat på enstjärniga restaurangen Rutz Weinbar i Berlin. 2009 kom hon till semifinal i "Årets kock". 2010 fick hon utmärkelsen "Årets Rising Star" av White Guide, som varje år kartlägger och betygsätter Sveriges främsta restauranger. Tidigare i år var hon med i Kanal 5:s matlagningstävlingsprogram "Köksmästarna".

Närproducerat och "nos-till-svans" är begrepp som ligger henne varmt om hjärtat. Inälvsmat, grishuvuden och tjurtestiklar är både spännande och en delikatess. Ni har säkert föreställt er hur menyn kan se ut i Bloom in the park, där hon jobbat sedan 2010. Jag själv har endast ätit en mini-avsmakningstallrik i form av en lunchtallrik därifrån. Vet inte riktigt vad jag åt, men det var väldigt smakrikt och gott. Minns speciellt en bit bröd som medföljde, som var helt svart i färgen.

Jag själv är uppvuxen på inälvsmat och ser gärna fram emot att få möjlighet att ta del av Bloom in the parks avsmakningsmeny i framtiden. Men det ska visst vara både dyrt och exklusivt, att äta där... Nej, nu blev jag hungrig, dags att avrunda och laga kvällsmat!

Kika på Bloom in the parks hemsida.

Må väl, kära läsare!Postat 2014-07-03 19:50 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera