Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Några gatubilder, trevligt besök och ett nästan missat ögonblick

Igår träffade jag bl a FS-medlemmen Bengt Gustafsson från Älvsjö, i centrala Malmö. Det blev en trevlig och givande fotopromenad och fotofika. Medan vi samtalade och promenerade upp- och nedför gågatan och torgen, så dök det upp ett och annat ögonblick som fångade min uppmärksamhet.


Jag önskar att jag hade hunnit reagera en halv sekund tidigare vid det här ögonblicket, så att jag fått till en bättre komposition. Men ansiktsuttrycken är där.

Tack Bengt för en trevlig fotofika och fotopromenad. Det var kul att träffas.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-06-29 08:37 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Spontana gatufotografer gör Malmö

Under söndagen samlades ett gäng fotografer i centrala Malmö efter att jag spontant och med kort varsel, ställde förfrågan om fotopromenad via det interaktiva nätverket på Facebook. Jag var orolig över hur vädret skulle bli, då det nu råder "typisk och nyckfull svensk midsommarväder". Men vi fick strålande sommarväder och alla var på gott humör och det var högt i himlen.


Den giriga ankan fick lite bröd av en av deltagarna, som fick en bit från min dubbelostburgare. Hur girig den söta ankan var, kan ses i det här filmklippet på webbversionen av Instagram.

Stort tack till det härliga gänget, för en rolig och givande fotopromenad. Vi ses snart igen!

Må väl, kära läsare!Postat 2013-06-24 09:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Årets oväder och modefotografering på stranden

Nyligen genomförde jag en mode/lifestyle-fotografering på Ribersborgs strand i Malmö. Förmiddagen såg lovande ut, men när vi anlände till platsen under eftermiddagen, så skiftade vädret väldigt fort och det blev inte det väderförhållande som vi önskade. Vi hade redan skjutit upp den här fotograferingen en gång tidigare pga oväder, men den här gången körde vi på och gav oss inte.


Vi hann fotografera i ca 5 minuter. Sedan kom det in väldigt mörka moln. Under tiden jag tog några av de sista bilderna, så såg jag i sökaren att blixten slog ned med korta mellanrum i bakgrunden bakom modellen. Sedan började det blåsa oroväckande kraftigt så att sanden yrde flera meter upp i luften. Vi avbröt när ösregnet gjorde sig till känna och vi brådskade inåt land för att hitta skydd. Medan vi rusar inåt land så får vi syn på en märklig molnformation. Såg ut som något från filmen Independence Day. Tyvärr tog jag inga bilder, men fotograf Robert Gustafsson har bloggat ut bilder på molnfenomenet som är väldigt sällsynt i Sverige.

När ovädret hade passerat, så gick vi ned till stranden igen och genomförde den planerade fotograferingen. Det var fantastiskt dagsljus precis innan och en bra stund efter ovädret passerat.


Foto: Jaybee Villanueva


Foto: Jaybee Villanueva


Foto: Jaybee Villanueva

Stort tack till talangfulle Sabina och bakom scenen-fotograf och assistent Jaybee för en rolig och givande fotografering.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-06-23 20:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Fotografträffen i centrala Lund

Den 15 juni samlades ett glatt gäng fotografer i studentstaden Lund, i Skåne, för en fotografträff och fotopromenad med inriktning på genren "gatufoto". Solen sken härligt och det var mycket folk i rörelse i centrum. Det anslöt sig extra många nya ansikten den här gången. Väldigt roligt.

Efter samling inledde jag med att prata om fotoutrustning, kamerainställningar och fotograferingsteknik och förhållningssätt som fungerar för gatufotografering. Sedan splittrades samlingen till individuellt eller mindre grupp. Vi bestämde återsamling vid Mormors bageri vid Centralstationen för avrundning och fotofika.

En av deltagarna som är ny till gatufotografering imponerade på mig då han bestämde sig för ett tema i sina gatubilder - folk som sitter på uteserveringar. Han gick fram till många okända människor och frågade dem om han kunde få ta några bilder på dem där de satt. Det var modigt, tyckte jag.

Stort tack till alla deltagare för en rolig och givande sammankomst. Jag har sett en hel del av era resultatbilder och ni har gjort ett bra jobb. Vi ses snart igen!

Må väl, kära läsare!Postat 2013-06-16 19:24 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nutidskvinna i dåtidsruin

Förra veckan fick jag höra om bildidéer och i början av veckan hade jag och två andra fotografer sammanfallande ledig tid, samt var det strålande sommarväder. En i trion är också modell, som fixade smink, hår, kläder och rekvisita. Vi begav oss till Månstorps gavlar, som är en slottsruin, som ligger mellan Västra Ingelstad och Östra Grevie, i Skåne.

Det var befriande att lämna blixtutrustningen hemma och arbeta med kamerainställningar och det befintliga ljuset. Det kändes svårare, men samtidigt lärorikt.

Stort tack till Nelly och Margareta, för en trevlig dag, med högt i tak och hjärtliga skratt.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-06-13 10:27 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 Nästa