Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Pytt-i-kamera

Här kommer en slags "pytt-i-kamera" från senaste fotopromenad. Håll till godo!

Må väl, kära läsare!Postat 2013-05-31 17:37 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fotografträffen i Botaniska trädgården

Föregående helg höll jag fotografträff i Botaniska trädgården, i studentstaden Lund. Vi var ett härligt gäng på tolv personer och vädret skiftade mellan mulet och soligt. Det var många andra människor i parken och efter samling, så spreds fotograferna för vinden. Vi återsamlades efter två timmar för att avrunda med fika på café "Botan".


När jag och Nelly hoppat av pendelbussen från Malmö, så tog vi en fika på Mormors bageri vid Botulfsplatsen i Lund. Mormors har många olika kunder.


När vi sedan promenerade till Botaniska trädgården, så såg vi den här fontänen och vi kunde inte motstå att göra något kreativt på en gång.


Två av de föranmälda deltagarna dök ej upp, men istället dök det upp två oanmälda deltagare. Det var en rolig och trevlig överraskning.


Botaniska trädgården verkar inte så stor utifrån men när man kliver in så känns den mycket större. Här är en av de konstgjorda dammarna i parken.


Det finns ett stort växthus med många olika sektioner fyllda med olika typer av växter och blommor. Varje sektion är tempererad efter typen av växter som finns där. I vissa av sektionerna var det väldigt varmt och fuktigt.


Jag hade hört talas om de små vaktlarna som levde i en av sektionerna i växthuset och lyckades fånga dem på bild. Påminner om fåglarna i spelet "Angry Birds" bortsett från att dessa är inte knallröda.


Jag gick runt i parken och tittade efter blommor och växter som intresserade mig, men det var fruktlöst fastän det fanns mycket växter där.


"Näsduksträdet" var väl omtalat där, så man fick leta upp det och visst var det ett fint träd.


Några av deltagarna som inväntar återsamling och fikadags.


Det var visst något mer intressant åt andra hållet än mot kameran.


Det andra bordet...


Efter avrundning och fika, så var där några som ville gå en runda till och då mötte jag den här söta individen. Foto: Susanne Hultman / Rei Trulsson.


När vi var klara i parken, så bestämde några av deltagarna att vi går in mot stan och ser vad som händer där.


När några av oss gick in mot centrum för att ta en fika, så ropade några ungdomar att vi skulle ta en bild på dem. Det var skoj! De fick mitt visitkort så att du kunde få bilden.

Efter drygt fem timmar efter ankomst så var det dags att ta "byssen från Lynd" tillbaka till Malmö.

Stort tack till alla deltagare, för en väldigt trevlig, rolig och givande sammankomst. Vi ses snart igen!

Må väl, kära läsare!Postat 2013-05-27 16:38 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Spontan fotopromenad i regnet

Interaktiva, sociala medier kan vara bra, t ex när man känner för en spontan fotopromenad. Jag frågade mitt nätverk på Facebook dagen innan om någon kände för en fotopromenad och fotofika i Västra hamnen . Givetvis kollade jag inte väderprognosen innan jag ställde frågan. Men de tappra tre trotsade nederbörd med gott humör.


Två av de tappra tre.


Illustrativt.


Mobiltelefonkamera med paraply vs. vädertätad fotoutrustning.


Badvakterna hade inget att rapportera den dagen.


Latte med karamellsås och vispad grädde.


De tre serviceinriktade.


Välkommen till Västra hamnen i Malmö.


Att fiska efter något...


Lek vid ung ålder fungerar alltid oavsett väder.

Tack Nelly och Richard för en trevlig fotofika och fotopromenad.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-05-20 10:24 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Människor på Eurovision Song Contest

Under Eurovision-veckan i Malmö både såg och träffade jag många människor som jag inte känner, men som på något vis har dragit till sig min uppmärksamhet. Det är så skoj att vara fotograf och få uppleva och se så mycket som jag gör i mitt fritidsintresse.

Det har varit en intressant vecka och snart är det åter till vardagen. Inte för att det inte händer saker på vardagen, men vid sådana här större event, så sker det annorlunda saker. Vi ses på gatan!

Må väl, kära läsare!Postat 2013-05-18 09:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tillbaka till naturen

Efter att ha tagit del av vimlet och händelserna i centrala Malmö under Eurovision-veckan, var det avkopplande att besöka Alnarpsparken i Lomma. Avnjuta natur, fågelkvitter, sommarväder och det lugn som råder i min favoritpark.

Men snart är det dags att vara i händelsernas centrum igen. Även om jag gillar att det händer saker, så är det bra att ha några platser där man kan ladda upp batterierna igen.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-05-16 08:48 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa