Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Min fotoutställning i Åmål

I fredags, i förra veckan anlände jag till Åmål. Fick åka med Susanne Johansson, från Malmö. Resan upp var smidig och trevlig. Blev avsläppt vid Café XO, där jag skulle ställa ut mina foton, med temat "Människor och deras bäste vän". Lokalbon Mimmi Storm, som är en av arrangörerna tog väl emot mig och såg till att jag dels kom till rätta på vandrarhemmet och dels att jag fick hjälp med att hänga upp tavlor.


Natur- och motorcykelintresserade fotografen Anders Nilsson hjälpte mig att mäta och hänga upp de 20 tavlor som skulle fördelas på övervåningen. 


Övervåningen är nyrenoverad sedan ca 1 månad tillbaka och jag lugnade krögaren om att; vi behövde endast ett spik per hål.


Jag hade glömt att ordna en presentation i förväg, men det var lugnt, då arrangörerna redan förberett presentationer till alla utställare. Phew! Däremot tog jag med mig endast 300 stycken visitkort, varav hälften har redan gått åt och vi har hälften av perioden kvar. Orutinerat!


I skrivande stund, så fick jag se mig själv i lokaltidningen, medan jag åt frulle och redigerade bilder under förmiddagen på biblioteket. Mycket trevlig och rolig start på dagen.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-04-30 11:47 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vi ses på Åmål Fotofest 2013!

Jag kommer att ha min premiärutställning på Café XO under Åmål Fotofest, 27 april - 4 maj. Jag kommer att vara på plats hela perioden. Jag ställer ut under temat "Människor och deras bäste vän", som innehåller 20 stycken bilder. Kom gärna dit och hälsa på mig.

Förutom min egen utställning, ska jag ta del av några aktiviteter som anordnas under veckan, föreläsningar, utställningar samt gatufotografera i Åmål. Det kommer att bli hur kul som helst!

Hoppas vi ses där! :-)

Må väl, kära läsare!Postat 2013-04-25 13:49 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Fotografträffen i Helsingborg

Den 20 april samlades ett glatt gäng fotografer vid Dunkers kulturhus för en kulturell injektion följt av en frisk fotorunda på den härliga strandpromenaden. Dagen bjöd på fotoutställningar, teaterföreställning, fika, frisk havsluft, strålande solsken och många fotograferingstillfällen.

Nedan följer en mängd diptyk:er från dagen. Klicka gärna på dem för att se i större storlek.


Trevliga fotografer från Malmö, Lund, Trelleborg, Eslöv och Helsingborg.


Kulturhuset myllrade av stolta föräldrar och publik då det pågick någon föreställning av Dunkers teaterförening när vi anlände.


Mycket aktivitet både utanför och innanför kulturhuset.


Där det samlas mycket folk, ges många tillfällen till ögonblicksbilder.


Det stora dragplåstret bland fotoutställningarna som pågick, var Nick Brandts fantastiska djurporträtt, som jag nu sett två gånger.


Efter en stund inne på fotoutställningen gick jag ut för att ta lite "frisk luft" och fick syn på den här läckra bilen. Pratade en stund med ägaren och han berätta att alla delar är original. En parantes är att jag råkade göra ett nybörjarmisstag, som man kan se i mannens hår. Glömde att ställa om ISO-talet när jag gick ut. Hahaha.


Det pågick fler fotoutställningar och jag fick en rolig överraskning när en av deltagarna letar upp mig och säger att en av mina bilder finns på en av de andra utställningarna. Jag hade helt glömt bort att jag skickat in bildbidrag till fototävlingen som skulle resultera i en fotobok och utställning. Jag hade inte tänkt att titta på de andra utställningarna och hade då gått därifrån utan att veta.


Återsamling efter alla var nöjda och klar med fotoutställningarna.


När alla var nöjda vid Dunkers kulturhus så gick vi och gofikade på café "Kafferepet" som låg på vägen till strandpromenaden. Det blev bryggkaffe och en "Specialare"-smörgås med ost, skinka och senap. Mycket trevligt ställe med god fika.


Småbåtshamnen vid Dunkers kulturhus kändes idyllisk den dagen. Folk var lättsamma, glada och vänliga.


Där det finns människor, finns även människans bäste vän. Dock fick jag skäll av en av vännerna när jag kom för nära och tog genast ett par steg bakåt.


Kustvindarna fläktade friskt och emellanåt bet det till i kinderna. Men det kunde man lätt stå ut med.


Mellan småbåtshamnen och strandpromenaden lunkade deltagarna på, fotograferade och stannade till då och då och samtalade.


När solen är framme så vaknar människorna till liv.


Strandpromenaden har verkligen blivit fint och anpassat för att dröja kvar på platsen.


På vägen tillbaka till knutpunkten och tågstationen, hitta man motiv och glass.


Vi avrundade utanför tågstationen och jag hann med både självporträtt och uträtta mina behov.

Stort tack till alla deltagare, för en underbar, rolig och givande fotografträff!

Må väl, kära läsare!Postat 2013-04-22 13:11 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Välgörande platser för själen

Ribersborgs strand, hundrastplatsen och Västra hamnen är för mig smultronställen, både för fotointresset och för själen. Människor, husdjur och havet är viktiga för mig, lika väl som platserna. Jag är där sällan utan min kamera. Jag mår extra bra på dessa platser.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-04-21 08:31 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Öresundsparken i Malmö

Må väl, kära läsare!Postat 2013-04-19 07:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa