Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Påsk- och lönehelgsinspirerad gatufotopromenad

Dagen innan långfredag var Nelly och jag inne i centrala Malmö med våra kameror för att "terrorisera" icke ont anande människor på gågator och torg. Halvdagen fylldes med personliga möten, skratt, ögonblicksbilder, shopping, mat och dryck.

Jag passade på att testa mitt nya, ljusstarka vidvinkelobjektiv i fält och praktik. Jag är van sedan tidigare att använda objektiv med brännvidd 50mm som allroundobjektiv, samt var van vid att bedöma avstånd och "zooma med fötterna" innan jag höjde kameran till ögat och visste någorlunda hur utsnittet skulle bli. Men nu fick jag gå några steg närmre.

Trevligt objektiv må jag säga. Hade tagit lite bilder med objektivet hemma kvällen innan och då fick mina älskade individer vara testmotiv, som kan ses i förra blogginlägget.


Foto: Nelly Trott

Må väl och glad påsk, kära läsare!Postat 2013-03-29 09:59 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Minstingen Tindra på småtimmarna

Min tio månader gamla Tindra börjar vänja sig vid mina uppsåt med kameran. Dock försöker jag fotografera när hon är pömsig och slö, då är risken mindre för nosavtryck på frontlinsen. Fastän jag har filter framför frontlinsen så drar jag av förebyggande vana bort kameran om hon kommer för nära frontlinsen med nos eller tassar.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-03-28 08:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En promenad i vårsolen

Våren gör tappra försök och lyckas då och då, mellan minusgrader och snöfall. Häromdagen tog jag en promenad längs favoritstråket genom gågator och torg i centrala Malmö. Påsklov och solsken väcker staden och människorna till liv.

Må väl, kära läsare!Postat 2013-03-27 08:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Att se sina alster på A4-papper är en helt annan verklighet

Jag printar sällan och har tidigare "bara" printat mina alster i albumformat. Men nu fick jag anledning att få framställt ett urval av mina alster på A4-printar från Crimson. När jag betraktade dessa svartvita bilder på papper, så infann sig en helt annan känsla från då jag tittar på samma bilder på en 27-tums datorskärm.

Blev väldigt nöjd med resultatet som Crimson levererade snabbt och smidigt. Har även beställt visitkort via dem. Var inom IKEA nyligen för att införskaffa ramar till dessa bilder. Jag ska visa dem för en god vän som är van vid att se och arbeta med fotopapper och få en 2:a åsikt om hur dessa blev, över en fotofika inom det närmsta.

Jag fick blodad tand av att se mina alster på A4-papper...

Må väl, kära läsare!Postat 2013-03-24 13:28 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Bildidé, bakom scenen och resultat

Inför förra helgen frågade en vän och fotograf om jag ville ta några bilder på henne i hemmastudion. Hon hade en rolig bildidé och jag var så klart på! Jag blev ombedd att fotografera dels bakom scenen bilder och dels resultatbilder.

Hon är väldigt duktig på att fotografera självporträtt med varierande utseende och innehåll. Jag själv föredrar att vara bakom kameran kontra att vara framför den. Trots att hon har tagit många självporträtt, så blir det lite annorlunda när någon står bakom kameran och ska fotografera henne.

Vi turades om att fotografera och när vi jämförde självporträtten med de bilder jag tog, så såg man viss skillnad i blicken och ansiktsuttrycken.

På plats träffade jag även den trevlige och blivande makeupartisten, som fick sminka och styla dagens modell. Det var modigt och ambitiöst att ta sig an det här uppdraget. Med brinnande intresse, vilja, kreativitet och med befintliga medel, gjorde hon bra ifrån sig.

Bakom scenen

Resultat

Stort tack till Nelly och Maria för en rolig och givande dag! Bra jobbat båda två!

Modell: Nelly Trott
https://www.facebook.com/nellytphoto

MUA: Maria Fjordbøge
https://www.facebook.com/pages/Makeup-By-Majsan/346317285480233

Må väl, kära läsare!Postat 2013-03-22 10:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa