Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Zack och Chili

Fick äran och nöjet att porträttera de två Rottweiler-vännerna Zack och Chili nyligen. Matte nappade på då jag efterlyste husdjur att fotografera, via min "Gilla"-sida på Facebook.

Vi fick som tur var uppehållsväder då vi samlades i en liten park i ett villaområde. Jag var klädd för ändamålet, dvs att ligga i ett regnblött gräs med vissna höstlöv. Jag ville ha låg vinkel och perspektiv till hundarna.


Zack.


Matte rensar bort "ögonkråkor".


Chili.


Chili och Zack.

Efteråt så bad jag matte att gå och hämta Rottweiler-valpen Hemi. När Hemi kom till platsen så var det outforskad mark och den omättade nyfikenheten tog över, så hon var knappt still en sekund. Inte ens hundgodis hjälpte. Vi kommer att göra ett nytt försök inom snar framtid.

Stort tack till Lizette, Zack och Chili för en rolig och trevlig fotografering!

Må väl, kära läsare!Postat 2012-11-25 17:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Den gamle trofaste - Molle

Nyligen fick jag möjlighet att fotografera 11-årige Molle i Alnarpsparken, i Lomma, som är av rasen "Petit Basset Griffon Vendéen". Han är numera pensionerad, men har tidigare agerat som jakthund. Rastypen är skalldrivande och är känd för sitt klangfulla skall. De har avlats fram för att jaga i flock, men i Sverige används de som ensamdrivande hundar.

Stort tack till Molle och Margareta för en rolig och trevlig stund i Alnarpsparken!

Må väl, kära läsare!Postat 2012-11-22 10:26 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Stöd de hemlösa katterna och vinn en gratis porträttfotografering

Stöd de hemlösa individerna där ute och våra vardagshjältar från ideella föreningen Rädda Katten genom att beställa väggkalender för 2013. Förutom en utmärkt present till dig själv, nära och kära, så har du chansen att vinna en gratis porträttfotografering av din katt.


Foto: Rädda Katten

En styck väggkalender kostar 130kr inklusive fraktkostnad. Alla pengar går oavkortat till omkostnader för räddade katter!

Såhär beställer du: Skicka ett e-postmeddelande till therese@raddakatten.se, med ditt för- och efternamn, postadress och hur många kalendrar du önskar att beställa. Alternativt kan man fylla i beställningsformuläret via deras hemsida.

Såhär betalar du: Sätt in den totala summan till föreningens plusgiro 302628-3 och ange i meddelandefältet till mottagaren, ditt för- och efternamn, samt hur många kalendrar du beställt. Så kan föreningen matcha beställningen mot din inskickade beställning via e-post.

De skickar varan så snart de ser att din inbetalning är registrerad på deras plusgirokonto.

Besök gärna Rädda Kattens hemsida och Facebook-sida.


Foto: Rädda Katten

Vinn en porträttfotografering

Jag lottar ut en gratis porträttfotografering av din katt, inom Malmöområdet. Vinnaren får 10 stycken redigerade, högupplösta bildfiler i JPEG-format.

Såhär tävlar du: Köp en eller flera kalendrar, ta en bild av kalendern ihop med din katt och skicka det till rei.trulsson@gmail.com. Glöm inte att skicka med kontaktuppgifter!

Obs! Tävlingen gäller endast Malmö med omnejd. Tävlingen pågår fram till midnatt, den 31 december 2012. Vinnaren utses den 3 januari 2013 i bloggen samt kontaktas personligen.

Må väl, kära läsare!Postat 2012-11-20 13:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Emporia: Att yra omkring på 93.000 kvadratmeter

Den 18 november var det fotografträff på det nyligen invigda köpcentret Emporia i Hyllie, i Malmö. Jag inleder premiärbesöket med att gå vilse då jag försökte lokalisera mötesplatsen. Jag trodde att nyhetens behag hade hunnit lägga sig, men ack så fel jag hade. Det var otroligt många besökare!


I antiken var "Emporia" en historisk term för feniciska och grekiska stadsstater och handelsstationer i Europa med omnejd. Byggnaden är formgiven av arkitekten Gert Wingårdh, på arkitektbyrån Wingårdh Arkitekter AB. Fastigheten ägs av nordiska fastighetsbyrån Steen & Ström AB.


Det råder som vanligt fotoförbud på köpcenter och jag valde att inte ta upp min systemkamera och använde istället kameran i mobiltelefonen. Det cirkulerade några vakter inne på köpcentret, men med det stora antal besökare som var där, hade man nog klarat sig.


Jag kände empati för modellen som stod och poserade utanför, i regn och i november månad. Att vara modell är verkligen ett hårt arbete.


Jag kan förstå att byggnaden vid huvudentrén är föremål för intressant bakgrund till sådana här fotograferingar.


De olika trapphusen gick i nyanserat blått, grönt, gult och rött, genom tre plan. De olika trapphusen är helt klart intressant motiv för dem som gillar färg, form och arkitektur. Dock blir det svårt att inte få med människor i bilden, åtminstone under öppettider.


På översta plan, kunde man gå ut på en takpark med fina utsiktsplatser med stationära kikare, grönområde och bänkar. Jag kan tänka mig att en och annan söker sig hit för lite "frisk luft". Om man förser sig med proviant och verktyg från de många fikaställen eller ICA Kvantum, så kan man ju ha picknick här på sommaren. Dock tror jag inte att engångsgrillar är accepterat, dock inte omöjligt.


Förutom de låga och många trappstegen i vissa av trapphusen, så fick man sig en rejäl långpromenad på några av våningarna. Här kan man verkligen blanda nytta med nöje. När man avverkat ett plan, kan man äta frukost på Espresso House. När man har avverkat nästa plan, kan man äta lunch på Ambrosia. Och om man orkar, så kan man ta sig igenom sista planet och avrunda med middag på t ex Jensens Böfhus.


En uteplats som kan komma väl till användning på sommaren. Inomhus finns det många bänkar att vila sig på när man är trött. Det finns även interaktiva kartor för att lokalisera sig och hitta olika butiker. Dock prövade jag en sådan och de hjälpte inte mitt dåliga lokalsinne eller mitt vaga orienteringsförmåga.


Arrangören av fotografträffen, Magnus hittar motiv bland de många mönster och former.


Konditori Ambrosia erbjöd på många frestande bakverk.


Det finns gott om parkering för de som färdas med bil. Hyllie station ligger ca 200m från köpcentret, för dem som pendlar.


En av skyltarna vid en av hissarna inbjöd till kreativ bildmanipulation.


Efter några timmar så avrundade vi med helt ok kaffe och förträfflig fikatillbehör, på konditori Ambrosia. På varje plan finns det möjlighet till mat och dryck. Smart drag av upphovspersonerna.


En dragig Hyllie station, där jag inväntade kommunal färdtjänst hem.

Tack Magnus för en trevlig och givande fototräff.

Må väl, kära läsare!Postat 2012-11-19 10:52 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Slaget i Malmö: HK Malmö vs. IFK Kristianstad

Den 17 november drabbade flera skånelag inom elithandboll samman om "Slaget i Malmö", på Malmö arena. Cirka 5.600 anhängare fick bevittna en hård och jämn kamp mellan lokala klanen HK Malmö och klanen från norra Skåne, IFK Kristianstad. I slutminuterna avgjordes slaget i arenan och norrfolket stod som slagsegrare.

Jag fotograferade med ett 100mm objektiv till alla bilder (utom de fyra första, som är tagen med mobiltelefonen) och kameran var inställd på slutarförval, där jag valde att köra på slutartiden 1/800 sekund och Auto-ISO. Jag styrde manuellt en fokuspunkt i sökaren, där fokusmetoden var inställd på AF-Servo och bildtagningen var inställd på kontinuerlig bildserietagning.

Må väl, kära läsare!Postat 2012-11-18 11:25 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa