Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Inbjudan till fotografträff i Malmö med inriktning på gatu/ögonblicksfotografering

Den 2 september, med start kl. 12.00 i centrala Malmö, bjuder jag in fotografer till en träff, med temat/inriktning på gatu/ögonblicksfotografering. Förutom den trevliga och sociala umgänget, så ges det tillfälle att utöva det praktiskt samt utbyte av teoretiska frågor och svar.

Vi kommer att samlas utanför Hilton hotell, bredvid Triangeln köpcenter i Malmö. Sedan kommer vi att promenera längs gågatan via Gustav Adolfs torg, Stortorget, fram till Centralstationen. Där kommer vi att sätta oss på antingen Starbucks eller Espresso House. Efter en längre paus, så går vi tillbaka samma väg med undantag av att vi även går igenom Lilla torg, som ligger nära Stortorget.

Under fikapausen, så svarar jag gärna på relaterade frågor om den här typen av fotografering. Eller delar med mig av mina erfarenheter. Just den här rutten har jag vandrat hundratals gånger, vid olika säsonger på året.

Vi kommer att genomföra det här oavsett väder. Då jag anser att den här typen av fotografering inte är "väderkänsligt".

Vill du vara med? Anmäl dig via den publika evenemangssidan på Facebook som jag upprättat. Där finns ytterligare information samt utsatt samlingsplats på en karta. Har du ej ett konto där, anmäl dig i så fall via kommentarsfältet till det här inlägget.

Träffen är kostnadsfri och obegränsad av antal deltagare.

Må väl, kära läsare!Postat 2012-08-30 20:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vackra Veronica

Nyligen träffade jag modellen Veronica i Malmö för en inbokad utomhusfotografering i Pildammsparken. Det var vårt första samarbete och det kändes lättsamt och roligt. Hon är väldigt duktig framför kameran och var lätt att arbeta med. Jag kom i kontakt med Veronica genom att jag hade efterlyst en modell med långt blont hår via min publika fotografsida på Facebook.

Jag hade i förväg kollat ut utomhusplatser som kunde passa mina bildidéer, samt en reservplan ifall vädret skulle svika oss. Aktuella dagen såg bra ut med fint väder. Dock ändrades det när det närmade sig då vi skulle samlas hos den trevlige och professionella makeupartisten och hårstylisten Heidi.

När modellen var sminkad och stylad, så begav vi oss mot platsen jag kollat ut. När vi kom ut ifrån där Heidi bor, så började det regna. Åh, nej... Vi tänkte att det var nog en kortvarig regnskur och körde till Pildammsparken. Vi satt kvar i bilen när vi kom fram och väntade en stund. Det såg inte ut att sluta regna. Vi diskuterade om vi skulle verkställa reservplanen som var att hålla till inomhus på Centralstationen. Där fanns ju gott om plats och vi kunde ha tak över huvudet.

Men när vi kört en bit i parken så ändrade vi oss och använde en paviljong som fanns i parken. Så kunde vi vara i närheten om regnet skulle upphöra, samt hade det blivit helt andra bilder på tågstationen, samt att det förmodligen skulle vara jobbigt med alla resenärer som kom i vägen. Det regnade väldigt länge och mot slutet av fotograferingen så blev det uppehåll och vi gick till en annan plats i närheten för variation.

Fotografassistenten skötte den portabla studioutrustningen och agerade som ett "levande belysningsstativ". Väldigt smidigt, praktiskt och mycket värdefullt, då just det här "belysningsstativet" är dels självgående och dels röststyrd, samt kunnig i ljussättning och väldigt påhittig. Vid ett tillfälle så behövdes en handhållen förlängningsbom, som jag ej hade, men det löste min assistent galant.

Stort tack till alla medverkande! Bra jobbat!

Må väl, kära läsare!Postat 2012-08-28 21:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Förstärkt gatutalang

Under mitt sista besök på årets Malmöfestival, stannade jag till vid den här engelsktalande gatumusikanten som kom från Ungern. Jag fascinerades av känslan som han förmedlade då han spelade kända låtar, där han lade in lite av hans egen personlighet. Han reste mellan olika länder beroende vart det var "utomhusväder". Givetvis passade han in tillfällen där det samlades mycket folk under en kort period, som t ex Malmöfestivalen. Han fick lätt mina växelpengar. Ger dem hellre till gatuartister än rumänska tiggare som håller till längs gågatorna i Malmö.

Jag hade kunnat filma med min systemkamera, men vet ej hur man gör. Har inte ens haft tanken att kolla upp det. Så jag filmade med min mobiltelefon istället. Må väl, kära läsare!Postat 2012-08-23 22:10 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Konstnärligt handarbete sticker ut

Under den 28:e året av Malmöfestivalen bjuds det på handarbeten som sticker ut ur mängden. Dessa stickkonstverk pryder lyktstolpar, vägmärken, signalstolpar, cykelramar, fontäner, statyer och mycket annat som ryms i allmänheten, i centrala Malmö. Detta görs för att fira hemslöjden som i år fyller 100 år. Jag personligen tycker det är ett välkommet och trevligt inslag i staden. Man blir glad av att se dessa verk. Ett härligt initiativ! Må väl, kära läsare!

Postat 2012-08-22 23:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tullens spårhund finner narkotika på festivalen

Tullen hade en kort uppvisning under Malmöfestivalen, med en av deras hundförare och spårhund som var tränad på att söka och hitta narkotikaklassade substanser. Deras ambition var att möta allmänheten och vara på plats för att informera samt svara på frågor. Det märktes att de två umgås mycket och har ett starkt vänskapsband och stor tilit till varandra. De lever tillsammans både på fritid och på jobbet. Kollegan berättar vad som kommer att ske för publiken. Hunden ska söka bland  flera väskor och i en av dem finns dofter och spår efter narkotika. Hundföraren signalerar om att hunden ska göra sig beredd att börja. Sedan ges signalen för att börja söka. Hunden får upp vittring och markerar att här är något i en av väskorna. Hundföraren bekräftar insatsen och belönar med hundens favoritleksak. En kort stund därefter förvarnar kollegan i megafonen att om någon i publiken har någon narkotikaklassad substans på sig, att lämna platsen, för nu skulle hunden söka bland de främre besökarna i publiken. De hade i förväg arrangerat och placerat ut en kollega i publiken med spår av olaglig substans på sig. Som hunden snabbt hittade. Slutligen fick hundförare och hund mingla kort med publiken. Jag är verkligen imponerad av brukshundar i olika yrken, t ex dessa spårhundar eller ledarhundar som leder blinda människor. Oftast är de tränade från tidig ålder och de tycker verkligen att deras jobb är det roligaste de vet. Jag själv är uppvuxen med en familjehund som var tränad och agerade som reservhund åt Polisen. Må väl, kära läsare!

Postat 2012-08-21 06:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 5 Nästa