Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Tio bilder på Ingela

Lördagen den 24 september genomförde Ingela och jag en rolig modellsession på företagsområdet i utkanten av Arlöv, Malmö. Vi fick ett behagligt och soligt väder. Det var inte mycket liv och rörelse på området och vi kunde jobba ostört.

Jag använde mitt 50mm objektiv för alla bilder. Som kompletterande ljussättning använde jag extern kamerablixt med en 40 x 40cm softbox på ett belysningsstativ. Utlöste blixten med radiosändare/mottagare. Manuell kamera- och blixtinställning. Du kan se och läsa om kamerablixttillbehören jag använde, i ett tidigare blogginlägg.


Bild 1.


Bild 2.


Bild 3.


Bild 4.


Bild 5.


Bild 6.


Bild 7.


Bild 8.


Bild 9.


Bild 10.

Tack Ingela för en rolig session!

Från det ena...

Till det andra, så vill jag göra reklam för Scott Kelby:s fotovandring i Malmö, den 2 oktober. Det är i skrivande stund 3 platser kvar att fylla, av totalt 50 platser.

Fotografering är inte längre en "enmannasport". Se det som en trevlig, social tillställning, promenad och ett ypperligt tillfälle för nya kontakter och utbyte med andra fotografer. Plus-en-sällskap (syftar då inte på din kamera) i form av god vän, respektive eller folkanpassat husdjur är också välkommen. :-)

Anmäl dig till fotovandringen här!

Må väl, kära läsare!
Postat 2011-09-25 10:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

"Fuck the polic - 666"

Nyligen ställde jag mig vid busshållplatsen i orten där jag bor. Då fick jag se vad förortsungdomarna nyligen haft för sig. Någon dag senare ställde jag mig vid busshållplatsen på motsatt sida för att åka på andra hållet. Och fick då se en annan form av "gatukonst".


Bild 1. Kreatören har visst en stark åsikt men ett svagt ord- och kunskapsförråd.

Google översätt

Om man översätter "polic" från olika språk till svenska via Googles icke tillförlitliga översättningsfunktion så får man till exempel...

Rumänska - Svenska: "Polisen"

Slovakiska - Svenska: "Hyllor"

Rumänska verkar vara närmst om man ska gissa. Om du vill prova översättningsfunktionens tillförlitlighet, pröva att översätta från svenska till engelska, artistnamnet "Markoolio". :-)


Bild 2. Medan man väntar på byssen te Lynd...

Rastlöshet

Det är ibland tråkigt att sitta eller stå och vänta på bussen. Till exempel om bussen går en gång i timmen och man har precis missat bussen. Vissa fördriver väntetiden med att spela spel på mobilen, läsa igenom Metro-tidningen grundligt eller skapar man konstverk av olika material.

Från det ena...

Till det andra, så vill jag göra reklam för Scott Kelby:s fotovandring i Malmö, den 2 oktober. Det är i skrivande stund 10 platser kvar att fylla, av totalt 50 platser.

Fotografering är inte längre en "enmannasport". Se det som en trevlig, social tillställning, promenad och ett ypperligt tillfälle för nya kontakter och utbyte med andra fotografer. Plus-en-sällskap (syftar då inte på din kamera) i form av god vän, respektive eller folkanpassat husdjur är också välkommen. :-)

Anmäl dig till fotovandringen här!

Må väl, kära läsare!
Postat 2011-09-23 00:21 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Rädda Katten hittar nya familjer på köpcenter i Malmö

Den 17:e september befann sig Rädda Katten-föreningen i djuraffären Vacker Tass på köpcenter Mobilia i Malmö. Föreningen försöker ständigt hitta nya familjer som vill adoptera eller agera stödhem åt de hemlösa katterna som de räddar från ett osäkert och grymt öde. Endast inom Malmö stad finns det uppskattningsvis mellan 7000-8000 hemlösa katter.

Den ideella föreningen startade år 2006 och utgår från Malmö. Idag är Rädda Katten en liten grupp volentärer som bidrar med engagemang, tid, resurser och kraft för att de små individerna ska få ett bättre liv. Många av volentärerna är även aktiva i andra husdjursföreningar runt om i Skåne.


Bild 1-2. Rädda Kattens ordförande Malin Kjellsson.


Bild 3. Kameraskygge Mira tittade sällan in i kameran. Medan Pelle som gillade att ligga i kattlådan blängde på mig då och då.


Bild 4-5. Det var väldigt skoj att se att det kom så många intressenter till eventet.


Bild 6. Mira var relativt lugn trots all oväsen från pipande djurleksaker och butiksbesökare.


Bild 7-8. Intressent som bläddrar i dokumentation över fler hemlösa katter som inte var på plats den dagen. Pelle som är väldigt lik en av mina katter, var inte lika lättflörtad.


Bild 9. De två, cirka 3 månader gamla kattungarna hade kommit till föreningen under förmiddagen. Det visade sig att båda hade ögoninflammation och skulle så snart som möjligt till veterinären. Med salva är de snabbt återställda.


Bild 10. Jag blev så glad när jag såg att de åt, drack och gick på lådan, trots ögoninflammationen.


Bild 10. Mellan mat, dryck och toan, låg de och njöt av varandras kroppsvärme. Då och då turades de om att tvätta varandra. Ibland hördes små sömniga pip från dem.


Bild 11-12. Lätt sömniga kom de ut i lysrörsljuset och hälsade på besökarna.


Bild 13. Du gör skillnad med ekonomiskt stöd, materiella gåvor och kärleksfyllt hem!

Ytterligare information

På RK:s hemsida kan man läsa om föreningen, alla omhändertagna katter, olika stödmöjligheter och annan relaterad information. RK är i stort behov av nya stödhem!

Stort tack!

Jag vill rikta ett stort och varmt tack till Malin, Danielle och föreningen för att jag fick vara med och se en liten del av ert stora arbete för alla individerna. Jag vill även inkludera Carina som jobbar på Vacker Tass som gav tillåtelse att fotografera i butiken, samt bjöd på god kaffe och smarrig kaffebröd!

Må väl, kära läsare!
Postat 2011-09-17 21:26 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vardagliga betraktelser från studentstaden

Vid lunchtid mötte jag Markus för en förutsättningslös fotorunda i centrala Lund. Det var riktigt härligt väder ute den här dagen. Nu när lärlingarna är åter i staden, så känner man igen all liv och rörelse som kännetecknar studentstaden.


Bild 1. "Mötesplatsen".


Bild 2. Någon annans "mötesplats".


Bild 3. Överraskande möte med en bekant.


Bild 4. Uppmärksammad trio.


Bild 5-7. Snabbstudie.


Bild 8. Markus...


Bild 9-10. Kranförare i arbete.


Bild 11. Botaniska skönheter.


Bild 12-13. Parkbesökare i botaniska trädgården.


Bild 14. Speglande förtäring.


Bild 15. Variation från "Gräddhyllan" förnöjer...


Bild 16. Kanske är "Freja" ett alias...

Tack Markus för en kul och trevlig fotorunda!

Må väl, kära läsare!
Postat 2011-09-16 19:46 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Utmaningen att tolka och fotografera samma motiv

Nyligen var jag i centrala Lund för en ny, trevlig, givande fika och pratstund med fotograf Sandra Andersson. När jag klev av regionbussen, så öppnades himlen och värsta skyfallet bombaderade de flyende människorna. Jag hade bara en kort promenad till Waynes Coffee på stortorget, men blev rätt blöt fastän jag hade paraply. Sandra hade tänkt cykla, men gjorde rätt i att ta stadsbuss istället.


Bild 1-3. Bild 1-2 är från Barista, en senare fika samma dag. Man kan inte fika för mycket... :-)

Blev utmanad

Efter fikat så fick jag en kul och intressant utmaning av Sandra. Vi skulle hitta ett motiv och sedan ta tre fotografier av samma motiv, såsom var och en vill fotografera det. Vi valde vågmaskinen vid ett grönsaksstånd. Vi använde båda 50mm objektiv.


Bild 4-6. Foto: Sandra Andersson


Bild 7-9.

Intressant och rolig utmaning. Jag hoppas det blir ett stående inslag när vi ses. :-) Märkligt att vi båda valde att ta alla tre bilder i stående format. Ska jag vara helt ärlig, så tog jag fyra exponeringar varav jag raderade en. Bäst att erkänna direkt, så att det inte uppdagas senare. Ska jag vara ärlig igen, så gillar jag Sandras "tolkning" av vågmaskinen bättre än min egen. :-)


Bild 10. Jag bad Sandra att ta några porträtt på mig och här är en av bilderna. Jag valde att göra en "Dressman-pose". En kul parantes är att tröjan och byxorna är köpt just hos Dressman. Ha ha ha! Foto: Sandra Andersson

Förresten...

Jag vill göra reklam för Scott Kelby Worldwide Photowalk i Malmö, som sker söndagen den 2 oktober. Det är i skrivande stund 26 anmälda deltagare. Och det finns plats för ytterligare 24 personer.

Fotografering är inte längre en "enmannasport". Se det som en trevlig, social tillställning, promenad och ett ypperligt tillfälle för nya kontakter och utbyte med andra fotografer. Plus-en-sällskap (syftar då inte på din kamera) i form av god vän, respektive eller folkanpassat husdjur är också välkommen. :-)

Se ytterligare information och deltagaranmälan här.

Tack Sandra för ännu en trevlig fika och pratstund!

Må väl, kära läsare!
Postat 2011-09-16 00:25 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 Nästa