Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Medan man väntar i biltvätten...

Nyligen besökte jag äntligen en automatisk biltvätt. Medan guldtvätten plus tillägget avfettning körde på...


Bild 1.


Bild 2.


Bild 3.


Bild 4.


Bild 5.

Sci-Fi mässa i Malmö

Den 2-3 april är det Sci-Fi mässa i Malmö. Jag kommer enligt årliga traditionen, besöka mässan med delat intresse, dvs fotografiskt och intresset för Sci-Fi och Fantasy-genren. I år kommer jag att besöka mässan under lördagen. Anländer vid 12-tiden. Ser du mig, kom gärna fram och hälsa. Jag lär vara den ende med en analog småbildskamera hängandes runt nacken. :-)

Mer info kan ses via deras hemsida.

Onödigt vetande

"Bill Gates har hävdat att 640 kB minne bör täcka alla minnesbehov en datoranvändare kan ha."

Må väl, kära läsare!

Ps. Följ med den 1:e maj till Köpenhamn för att umgås, promenera och fotografera. Se inbjudan.Postat 2011-03-30 08:57 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Slutet av... Marken!

Kunde inte låta bli att ta en del av Montazami:s replik i resereklamen som rubrik till dagens inlägg, som är högst relaterat. :-)


Bild 1.


Bild 2.


Bild 3.

Onödigt vetande

"Koalor är det enda djuret utom människan som gråter av sorg eller rädsla, det är också koalans enda självförsvar mot rovdjur." (Red. anm. Naaaaw!)

Må väl, kära läsare!

Ps. Följ med den 1:e maj till Köpenhamn för att umgås, promenera och fotografera. Se inbjudan.Postat 2011-03-29 09:22 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Att fotografera, smälta in och samverka ute i allmänheten

Jag tycker verkligen om att vistas ute i allmänheten och fotografera. Att smälta in i mängden och fånga händelser när de sker.


Bild 1.


Bild 2.


Bild 3.

Möte med allmänheten

Då och då träffar jag människor som jag bara måste fotografera. Jag försöker att avläsa situationen och gör jag bedömningen att jag inte stör, så stannar jag folk och frågar dem om det är i sin ordning, att jag fotograferar dem.

Många gånger tittar jag efter anledningar att stanna folk och prata med dem. Till exempel mannen med de två brödrarna som kom gåendes på strandpromenaden. Jag stannar dem och frågar om jag får ta en bild av dem, då jag tycker att han har två väldigt fina individer med sig.

Mannen gav tillstånd med ett leende på läpparna. Jag bad dem att promenera som de gjorde innan jag kom in i bilden. Och tog några sekvenser när de går mot mig. Sedan stannar jag och pratar med mannen om de två brödrarna. Och trots att de är så lika varandra, så är de varandras motsatser när det kommer till personligheter.

Ibland kan det vara bra att hitta anledningar att sälja in, för att få till ett par bilder. Många gånger är min kamera en ingång, då de undrar om jag är yrkesfotograf och om bilderna kommer att publiceras någonstans. Det finns många naturliga samtalsämnen som underlättar ens samverkan i allmänheten.

Oftast är våra medmänniskor trevliga. Och jag kan påstå att de flesta är positivt inställd till att bli fotograferade. Så länge man läser av och bedömmer situationer, så brukar det gå bra.

Onödigt vetande

"I klockreklam, är klockor oftast inställd på tio över tio, för då ser klockan glad ut och då vill folk köpa klockan."

Må väl, kära läsare!

Ps. Följ med den 1:e maj till Köpenhamn för att umgås, promenera och fotografera. Se inbjudan.Postat 2011-03-28 10:52 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Snorig, hostig och röd om näsan - Perfekt för en strandpromenad med kameran!

Är i skrivande stund förkyld. Och mindre sällskaplig. Såg det som ett tillfälle för att ta en promenad på stranden. Få i mig lite frisk luft och se vad som kom i vägen för kameran.


Bild 1.


Bild 2.


Bild 3.

Onödigt vetande

"Varje droppe havsvatten innehåller cirka en miljard guldatomer."

Må väl, kära läsare!

Ps. Följ med den 1:e maj till Köpenhamn för att umgås, promenera och fotografera. Se inbjudan.Postat 2011-03-27 17:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inbjudan: Fotografträff och fotovandring i Köpenhamn

Den 1 maj är du varmt välkommen att delta i en kombinerad träff och fotovandring för svenska och danska fotografer, i centrala Köpenhamn.

Jag samarbetar med en kontaktperson i Köpenhamn som är en av dem som driver och som anordnar fotovandringar via "Copenhagen Photowalking Hub" på Flickr. Det här är vårt första samarbete med att sammanföra svenska och danska fotografer. Spännande!

Fotovandring

Vi kommer att promenera gemensamt längs en förutbestämd färdplan, se bifogad karta.

Samlingsplats, tider och resekostnader

Vi samlas i den stora väntsalen på Malmö Centralstation, kl. 08.45. Vid 09.00 går vi och köper tågbiljetter. Kontantpris för enkelresa kostar 105 kr.

Öresundståget avgår kl. 09.33 från Malmö C och anländer till Köpenhamn Hovedbanegård ca kl. 10.07, vart vi därpå möter upp de danska fotograferna i väntsalen vid väggklockan, på motsatt sida om stationen från där tågen kommer in.

Avsätt gärna hela dagen åt fotovandringen, då vi inte riktigt vet hur lång tid det kommer att ta. Vi åker hem när vi har gått den planerade rundan. Givetvis är det fritt fram att avvika tidigare för att åka hem. Bekväma skor att gå i, är att föredra framför högklackat. :-)

Fikapaus

Efter ungefär halva sträckan, kommer vi att ta en längre paus där det ges möjlighet att köpa något att äta och dricka. Ta gärna med egen fika om du vill. Vi siktar på att sitta utomhus, på lämplig plats, då det kan vara svårt med många platser på ett café eller i en restaurang.

Dansk valuta

Se till att ha växlat pengar innan aktuell dag! Då det inte kommer att finnas tid att växla pengar efter samlingstiden.

Föranmälan

Anmäl dig till den här fotovandringen genom att skicka ett mail till rei.trulsson@gmail.com.

Vid förhinder, var vänlig och avanmäl dig till mig via epost eller till mobilnummer 0704711122. Det är viktigt att jag har rätt antal deltagare vid samling, så att jag vet att alla kommer med.

Frågor

Tveka inte att höra av dig via e-post om några frågor uppstår.

Välkommen!

Rei Trulsson
rei.trulsson@gmail.com
0704711122

---

Tidigare fotografträffar

Äldst överst...Postat 2011-03-26 07:03 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa