Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Rei provar studiofotografering för första gången

Fotokompisen Bengt lät mig och vackra Isabell från Sweden Models, testa en session i hans studio. För mig var det första gången jag fotograferar i en studio.

Bengt hade sett ett av mina tidigare blogginlägg här på FS, där jag och Isabell hade en session i stan, på kvällstid och med externt blixtljus som ljussättning. De som läste blogginlägget , minns att jag hade en hel del strul med min externa blixt. Hehe. Det inlägget ledde till att Bengt erbjöd några timmar, för att jag skulle få testa att plåta i studio med bättre ljussättning.

Jag kan inte understryka nog, hur snällt och generöst detta var! Tack än en gång Bengt! Inte nog med att vi fick gratis studiotid, han hjälpte till att fixa med ljussättningen samt hjälpa mig med kamerainställningar. De timmarna flög väldigt fort fram och var så himla skoj!

Isabell, var som tidigare, duktig och proffesionell. Förutom de olika poserna, valde hon kläder, rekvisita och fixa med sminket själv. Otroligt bra, så kunde jag koncentrera mig på själva fotograferingen. Underlättar oerhört.

Vi använde en 90x90 cm softbox och par reflektorer. Jag använde mitt 105mm f/2.8 till alla bilder.


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models


Isabell J - Sweden Models

Tack än en gång Isabell och Bengt!

Tut i rutan! :-)Postat 2009-09-28 22:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag - Framför kameran för en gångs skull

Idag hade jag en väldigt bra porträttsession i en studio. Efter sessionen bad jag fotografen som var så snäll och lät mig och modellen testa och använda studion i ett par timmar, ta några porträtt på mig. Tänkte att det var dags för lite nya foton.

Och javisst, fastnade jag! :-) Jag är inte särskilt känslig för att vara framför kameran, men föredrar att vara bakom, ifall jag måste välja. Haha.

Bilden är endast beskuren och omgjord till svartvitt. En softbox och par reflektorer ("hårljuset" behövdes inte i mitt fall. Haha...). Fotografen använde min kamera med 105mm f/2.8.


Ber hemskt mycket om ursäkt för min dåliga hårdag... ;-)

Tut i rutan! :-)Postat 2009-09-27 20:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I jakten efter annorlunda perspektiv av Turning Torso

När jag får tillfälle att fotografera Turning Torso i Malmö, så försöker jag hitta en annorlunda vinkel eller perspektiv på den välfotograferade byggnaden.

Jag tycker det är kul och utmanande. Här är vad jag åstadkommit hittills...

Hoppas ni fick se byggnaden ur ett nytt perspektiv. Och vill prova att hitta något coolt och annorlunda perspektiv/vinkel på TT.

Tut i rutan! :-)Postat 2009-09-25 21:16 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Höst till vinter - Färg till färglöst

Förra hösten och vintern blev det inte mycket fotograferat. Jag tyckte att allt såg så grått och trist ut utomhus. I år ska jag försöka hitta färg eller se efter former istället, som jag kan fånga på bild.

Förra vintern var mulet och grå nästan varje dag. Inte mycket sol. Jag hoppas att det blir fler soldagar denna vinter. Eller kvarliggande snö och strålande sol. Ska i alla fall bättra mig och inte vara så bekväm när det gäller vädret. Hehe.

Ännu en arkivbild som genomgått PS Elements...

Snart fotohelg... Wohoo!

Tut i rutan! :-)Postat 2009-09-24 21:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Två fotopremiärer i kommande helg (Wohooo)

Kommande helg ska jag för första gången testa dels att fotografera hundar i en Agilitytävling och dels fotografera modell i en studio. Ser fram emot en rolig och lärorik helg!

Givetvis kommer det blogginlägg i efterhand om detta. Dels i ord och dels i bild. :-)

Har haft dåligt med tid att fotografera i veckan, så jag tröstar mig med att redigera lite arkivbilder. Vad tycks - pest eller kolera? :-)

Tut i rutan! :-)

 Postat 2009-09-23 20:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 Nästa