Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Rei in action - Speedway

Jag fick par bilder av FS-medlemmen Mats som tog lite bilder på mig in action då vi var och plåta speedway. Jag satte ihop några av dem i triptyk-stil. Hoppas ni gillar den!


Foto: Mats Jönsson

Övre bilden: Svårt att panorera då man sitter på huk, men jag gav det ett försök.

Undre, vänster: Jag står och kollar in miljön en stund och komponerar i mitt huvud (...Nej, jag står inte och dagdrömmer om ett liv som yrkesfotograf, haha...).

Undre, höger: Det var ett jäkla oväsen då speedway-motorcyklarna körde på banan, så jag ville skona min D300:s ljudingång. ;)

Tack Mats för fotografierna. De blev väldigt bra!

Tut i rutan! :-)Postat 2009-05-30 23:05 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Gatufotografering - nästan direkt ur kameran

Idag testa jag att köra på högsta JPEG-kvalité och färginställningen satt på Monocrome, då jag var i Lund och gatufotograferade. Utöver att jag beskurit och justerat horisonten, så är alla foton nedan orörda. Inte så pjåkigt resultat, tycker jag.

Vad tycker du? Undrar Rei...


Minnesplats?


Var sjutton ska jag börja titta...


Loppis...


Är Robinson Crusoe på besök i Lund?


Ingen parkering tillåten...


Donera, rädda eller stoppa någonting...


Ostron, någon?


Man blir lite hungrig av all promenerande...

Tut i rutan! :-)Postat 2009-05-30 15:05 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Trial-n-Error på speedwaybanan i Malmö

I onsdags träffades fem FS-medlemmar för att plåta speedway på Motorstadion i Malmö. Jag tror att det var första gången för oss alla att fotografera denna sporten. Det var grymt skoj och lärorikt. Och jag bara längtar till nästa tävling för att testa och lära mer.

FS-medlemmarna Alex, Fredrik, Marcus, Mats och jag samlades vid 18-tiden för att skaffa depåkort och kort beskrivning av regler på banan för yrkesfotografer (som också gällde för oss hobbyfotografer...). Vi blev väl bemötta och kom igång snabbt.

Vi fick befinna oss innanför banan eller utanför. Dock skulle vi hålla oss typ 4 meter från banan ifall vi var innanför banan. Och utanför banan så fanns där ett säkerhetsnät med visst avstånd och mellanrummet mellan detta och banans vall, fick vi inte vistas. Och inte skymma sikten för publiken på båda långsidorna. Det var rätt enkelt, vi föredrog att hålla oss på innerplanen. Haha.

Jag personligen gillade att plåta denna typ av sport. I och med att vi hade hela innerplanen till vårt förfogande, kunde man verkligen röra på sig och hitta olika vinklar om man så önskade. Till och med välja om man ville ha solen i ryggen eller framifrån. Grymt bra.

Med tanke på att det är 16 rundor (heat's) och att de körde par varv i varje omgång, så fick man chans att plåta om motivet om man ville. Jag snöade in mig på kurvbilder. Men lite andra typer av motiv togs också. Jag kom hem med ca 250 bilder. Dock rensa jag lite mellan varven, de bilder jag såg direkt var dåliga i displayn.

Det jag märkte och även såg i slutresultatet är att jag höll inte jämn takt med motivet då jag panorerade och även dålig tajming i sekvenstagningar. Det resulterar i dålig skärpa. Många av bilder var motivet på väg ut ur bilden eller kom för långt ner i bild. Men för att vara första gången, så är jag rätt nöjd ändå. Framför allt var det grymt roligt!

Andra gången jag plåtar med mitt nya 70-200/2.8. Testade lite på enbensstativ men körde sedan handhållet (får styrketräna lite, blev trött i vänsterarmen efter halva tiden... Haha.). Tyckte enbensstativet var himla skön avlastning, men jag var lite ovan att panorera med ett sådant stativ. Fick tippa rasket framåt för att vinkla neråt i vissa situationer. Finns stativhuvud med tilt-funktion. Får se om det blir aktuellt...

Nu får jag för tusan sluta jiddra och visa lite foton... :-)


Mats, Fredrik och Marcus... Jag kunde tyvärr inte vara med på bild.


Alex in action...


Regnade par minuter inledningsvis...


Exempel på otakt i panoreringen...


Exempel på där jag panorera för högt...


Precis så att föraren inte kommer ur bild...


Kollar efter tvåan...


Attans, de är hack i häl fortfarande...


...Bäst att dra på för fulla muggar!


Sekunden innan...


Etappvinnare spexar för publiken...


Lagvinst...

Tack ni som deltog för en väldigt trevlig och givande fototräff. Detta får vi absolut göra om!

Tut i rutan! :-)Postat 2009-05-28 20:18 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ojoj, vad skakigt det blir vid 200mm handhållet

Hämtade ut en ny glugg efter jobb idag och testade att fotografera med det en stund. Oj, vad skakigt det blir på 200mm i brännvidd när man kör handhållet. Kan vara bra med ett stativ eller monopod alltså. Eller så får jag styrketräna lite. Haha.

Första testbilderna...

Tut i rutan! :-)Postat 2009-05-25 22:50 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ocensurerat: Rei:s sovrum slash datorhörna

Nu när det är sådant kasst väder ute har jag möblerat om lite. Har flyttat in datorhörnan från vardagsrummet till sovrummet. Lite trångt, men himla skönt att få bort det därifrån. Jag är ju singel och ensamstående två-kattspappa. Så det gör inget att det ser lite oreda och misspassande för tillfället.

Får ta och skaffa annat datorbord som passar rummet bättre så snart jag kan. Ska upp tavlor och andra pryttlar. Mm, sedan ska vardagsrummet få sig en total makeover. Phew, det ska jag fixa under semestern.

Just nu ser det ut som fan och är rätt stökigt med grejor överallt. Men jag får fixa efterhand nu. Tackar ödmjukast för trådlöst nätverk. :) Alla dessa jäkla sladdar alltså. Grr...


Hm, antingen mindre datorbord eller mindre säng...


Lille Vera höll koll på vad jag höll på med, på högre nivå...


Det är här magin sker. Alltså borta vid datorbordet då... ;)


Utmärkt spejarplats ut genom fönstret också...

Tut i rutan! :-)Postat 2009-05-24 15:06 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa