Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Nikonfotograf utökar kameraväskan med ett Canon EF-S 70-200mm f/4L

 I helgen samlades de närmst sörjande för att göra ett officiellt avstamp på min 36-års dag. Bland de fina presenterna var där en present som överraskade mig extra mycket.

Present med en finurlig knorr


Bild 1. Foto: Mats Jönsson


Bild 2. Foto: Mats Jönsson


Bild 3. Foto: Mats Jönsson

Jag hade förvarnat mina vänner om att jag önskar mig främst nya kaffe/te-muggar eller presentkort från utvald klädesbutik. En av gästerna tolkade önskemålet och satte en klurig knorr till sin present. Nämligen att kombinera mitt intresse för fotografering och fotografi, med mitt önskemål.

Jag fick verkligen jobba för lönen, då paketet var inslaget i väldigt många lager reklampapper. Dessutom hade de tejpat olika mycket i varje omslagslager. Så om ni vill bli av med ert reklampapper, återanvända det samt anama miljötänket, så använd det till omslagspapper!

Jag ser fram emot nästa tillfälle i pressdiket eller i pressrummet, när man ställer ner sin Nikonutrustning och tar fram kaffemuggen. Är det såhär man tillmötesgår Canonfotografer med vassa armbågar och de underexponerade blickarna? ;-)


Bild 4.


Bild 5.

Nikons ljusstarkaste normal och Canons dito

För skojs skull gjorde vi en snabb jämförelse av Nikons ljusstarkaste normalobjektiv och Canons motsvarighet. Byggkvalitén är mycket bra och gediget på båda objektiven, med märkbar skillnad på fysisk storlek, vikt och att det ena objektivet har endast manuell fokusering. Samt där Nikons normalobjektiv har en filterdiameter på 52mm medan Canon har 77mm på sin motsvarighet. För trevnadens skull och för den sociala kompetensen gjorde vi inga bildjämförelser under rådande tillfälle. Det får bli ett test för senare tillfälle.


Bild 6. Foto: Mats Jönsson


Bild 7. Foto: Mats Jönsson

Stort tack!

Jag vill rikta ett varmt och stort tack till mina kära vänner som förgyllde min födelsedag!

Må väl, kära läsare!Postat 2011-01-31 11:42 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera