Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

En normal nykomling och en längre klassiker

Gjorde mig av med zoomen för att återgå till fasta, ljusstarka objektiv. Den relativt nya 50mm f/1.4G verkar helt ok. Och den gamla klassikern 85mm f/1.4D imponera också. Ska bli extra roligt att testa dem ute på fältet i helgen.

Klicka av några testbilder och med endast en bordslampa tänt i ett övrigt mörkt rum, klara de det väldigt bra på största bländaröppning och med hjälp av högre ISO-tal.


Härlig ljushantering och bokeh-teckning av bakgrunden. Hitta fokus rätt snabbt. Dock lät AF-motorn märkbart. Jag är inte van vid äldre objektiv som saknar superduper-fokusmotor. Lite udda fästanordning för motljusskyddet, men vad ska man med objektivlock på, när man ska fotografera... ;)


Nykomlingen gav också bra resultat med liknande inställningar. Kanske hantera jag det lite dåligt men fastän jag underexponera, så blev den lite ljusare. Men bokeh kan man inte klaga på här. Denna hitta också fokus rätt snabbt. Och ljudet från AF-motorn var knappt märkbart.

Oavsett är jag väääääldigt nöjd med investeringarna. Och äntligen är jag åter FAST! Nu är kameran helt plötsligt baktung. Haha.

Som en parantes, så vill jag tacka den trevliga FS-medlemmen som jag köpte 85mm av, för en snabb och givande affär samt superb hantering. Det var ömsesidig tilit och en win-win situation.

Nykomlingen fick jag jaga på stan. I tredje butiken, var det tredje gången gilt. De hade den på lager i butik! Wohoo! Tack Foto & Video i Malmö.Postat 2009-03-13 19:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera