Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Jag saknar dig Tusse

Nyligen somnade en nära väns bästa vän in. Det är numera tyst och man hör inte längre de små stegen mot parkettgolvet. Tomheten är så märkbar.

Tusse var verkligen tillgiven och riktigt "mammig" till min vän. Ett speciellt och starkt vänskapsband växte sig starkare genom åren. Jag träffar min vän så ofta som tillfälle ges och då träffade jag Tusse också. Jag har på ett annat sätt, etablerat ett förtroende, ömsesidig respekt och vänskapsband.

Jag är glad att jag fick spendera extra mycket egen tid med Tusse då min vän var utomlands två veckor för ett tag sedan. Och jag är även glad över de tolv åren som hon levde och alla kära minnen hon lämnat efter sig.

Jag saknar dig Tusse, tack för den tid och alla busmärken jag fått på händerna och alla gånger jag fick passa dig då din mamma var bortrest.

Jag kommer aldrig att glömma dig!

Inlagt 2010-10-31 12:08 | Läst 2381 ggr. | Permalink
Jag förstår Din sorg Rei.
Sänder en kram till Dig.
/Milla
Svar från Rei Trulsson   2010-10-31 12:27
Tack Camilla för din empati och förståelse.

Kram till dig!
Fick själv låta en 15-årig birmakompis som jag hämtade 12 veckor gammal 1995, somna in i måndags :-(
Fruktansvärt jobbigt så jag vet hur det känns.
De som ej har husdjur eller nära kontakt med dem förstår nog inte att det blir en kär familjemedlem. Hans två kompisar som nu är kvar gick och letade efter honom i flera dagar. Otroligt rörande att se.
Men vi har ju den fantastiska förmånen att få låta dem somna in istället för att lida i onödan till slutet.
Fina bilder du har tagit Rei. Mvh /Tomas
Svar från Rei Trulsson   2010-10-31 20:01
Usch, förstår dig. Jag själv hoppas att jag är förberedd när det är dags för mina två egna små individer. Men jag tror att man kan nog inte vara helt förberedd. Det hade varit för påfrestande att gå tänka på det hela tiden. Bättre att koncentrera sig på nuet och allt det positiva man har tillsammans med dem. Mvh, Rei
Vet precis hur det känns...han lever vidare i dina bilder. Kram från mig och dogsen!
/Åsa
Svar från Rei Trulsson   2010-10-31 20:02
Tack Åsa. Ja, hon lever kvar i bilder och minnen. Jag är glad att jag tagit några bilder på henne. Kram, Rei
Man blir helt förstörd när så nära vänner går bort. Hur många förstår att den kärlek man får av ett djur är gränslös och obetingad.
Jag kommer fortfarande ihåg saknaden när min förra katt fick somna in.
Men livet går vidare och i mitt fall så föll jag pladask för ett litet pälsknyte som numera är husets drottning.

mvh
/Harald
Svar från Rei Trulsson   2010-10-31 20:04
Ja, jag bävar inför tanken att förlora mina två små vänner som jag har. Men jag passar på att njuta av den tid som ges och inte tänker på slutet. Ja, det gäller att inte vara egoistisk så att de lider eller har det jobbigt pga att man själv inte kan släppa taget. Det vore hemskt. Skönt att du kunde ta dig an en ny liten vän, som fyller ut tomrummet efter den förra. Mvh, Rei
Jag vet hur det känns, jag tvingades en gång avsluta livet i förtid på en av mina käraste vänner, en chowchowhund som bara var fyra år gammal. Veterinärerna hade inte kunskaper att hantera vad som tydligen var en obotlig njursjukdom. Skulle jag låta henne lida tills slutet kom av sig själv? Innan jag skaffade hund hade jag bestämt mig för att inte låta något sådant ske. Men jag kände mig som en mördare! Detta var 40 år sedan, och någon ny hund har jag inte förmått skaffa sedan. Däremot några trevliga kattor.
Svar från Rei Trulsson   2010-11-01 08:13
Jag är övertygad om att beslut som togs då, var det bästa. Vid minsta aning om att djur kan lida, så tycker jag att det finns bara en utväg. Många gånger hjälper behandling, men livskvalitén måste vara hög, annars blir det inget värdigt liv för båda parter. Trevligt att du anamat andra husdjur.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX