Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Lite Kodak Tri-X skåpmat från i somras

Satt och kikade lite i mitt bildarkiv och såg opublicerad "skåpmat" från i somras. Utmärkt en sådan här regnig söndag.

Använde Tri-X 400 och fotograferade med en Nikon F5. Bilderna är lite efterredigerade, såsom räta upp horisont, högdageråterställning och beskärning. Håll till godo! :-)


Mannen i vita hängslebyxor var på väg att sätta upp handen och visa att han inte ville bli fotograferad. Tyvärr hann han inte innan bilden blev exponerad.


Inte läge att köra omkring med BP-logotyp den här sommaren.


Jag "slösade" 1,50 kr på Fredrik...


Heeeej Kaj... Haaaaaallåååå Börje... Heeeeeej Kaj... Haaaaaaallååå Börje...


Åh nej, ytterligare 1,50 kr på Fredrik. Kunde jag ha gett till killen med gitarren...

Har låtit framkalla två 36-rullar hittills. Och har en tredje i kameran, med halva rullen kvar drygt. Får ta tag i det igen och använda filmkameran. Riktig härlig känsla och ljud när man fotograferar med den. Synd att det kostar ca 200 kr per rulle, dvs framkallning av negativ och inskanning av dem, samt levereras i högupplösta TIFF-filer på CD.

Ska testa och använda filmkameran då jag fotograferar "studiobilder". Se hur det blir. Rätt skönt att slippa efterarbetet med att göra färgbilder till svartvitt. :-)

Ha en fortsatt trevlig söndag, kära cybervänner!

Inlagt 2010-10-24 18:26 | Läst 2429 ggr. | Permalink
Vad roligt att se dina svartvita -ALSTER -Rei .Visst är det en härlig kännsla att hålla i en -ANALOG-kamera .Du har värkligen kommit på rätt väg .Fantastiska foton och bra kopior .Påminner om ett analogt mörkerrum .Ha det bra önskar Krillan med F-6an .
Svar från Rei Trulsson   2010-10-24 21:29
Tack Krister, vad skoj att du gillar bilderna. Får ta och kika in hos dig och dina alster snart också. :-) Mvh, Rei
200:- blir ganska dyrt i längden. Med den kostnaden hade min Leica M kostat ca 60 x 200 det senaste halvåret. :)

Om du ska fortsätta köra analogt rekommenderar jag dig att titta på andra alternativ. Införskaffa en skanner och en framkallningsdosa, och kostnaderna blir genast betydligt lägre. :)

Trevliga fotografier, by the way.

/Johan
Svar från Rei Trulsson   2010-10-24 21:31
Ja, det blir väldigt dyrt i längden, men planen är att göra såhär inledningsvis och sedan ta tag i framkallning och inskanning själv. Kul att du gillade bilderna Johan!
Trevliga bilder Rei !

Det är något visst med att hantera film och framkalla. Du håller bilderna i handen istället för att de skvalpar omkring på hårddisken.
En scanner är nog bra om man ska köra mycket film...

Sista bilden har jag och min bladare också besökt. Nice :-)
Svar från Rei Trulsson   2010-10-24 21:32
Tack Fredrik! Ja, jag kan föreställa mig att det är skoj och känsla i att hantera framkallning och inskanningen själv. Jag får ta tag i det och sköta det själv snart. Ska bara komma till skott här. :-)
Fint litet bildreportage. Det måste ha varit ett Fiat-möte?

Bilden på huset med kanalen och slottet i bakgrunden, det är ett egendomligt perspektiv. Ungefär som om det var taget med ett tilt-and-shift-objektiv. Jag undrar hur det kan komma sig?
Svar från Rei Trulsson   2010-10-25 10:33
Tack Ernst! Kul att du gillade mina blandade bilder. Ja, de tre Fiat-bilarna körde runt som någon gimick-grej i stan sedan. Nja, bilden med det konstiga perspektivet är taget med en zoom. Det är nog en synvilla. :-)

Mvh, Rei
Värmande att höra att man är värderad till hela 3 kronor. Men vilka minnen från Helsingör, man börjar ju sakna äventyren.

//Fredrik
Svar från Rei Trulsson   2010-10-25 10:30
Där var någon bild till på dig, som jag inte publicerade. Så du är värderat till mer än 3 kronor. :-) Ja, vi får göra om resan nästa sommar!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX