Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Bilder från 10th Malmö International Exhibition of Photographic Art 2010

Jag, Mats & Fredrik besökte hotell Ibis för att se utställningen med både juryns egna bilder och de bilder de valt ut i den internationella fototävlingen.

Arrangörerna var Fotografiska föreningen i Malmö (FFiM). Konverserade med en trevlig herre vid namn Ronny Jönsson som är med i föreningen. Han var en av dem som satt i juryn. Han berättade om föreningen, hans egna relaterade intressen och om några av hans bilder som visades upp på utställningen.

En bra bild blir ännu bättre när man hör historien bakom bilden och hur den kom till. Mycket intressant. En av Ronnys favoritbilder av hans egna bilder, är en svartvit bild av en kanotpaddlare, tagen uppifrån en bro som gick över kanalen. Bilden togs med en Leica, som tyvärr bara ligger oanvänd numera. Men han ville behålla den, för att ta fram då och då för att minnas känslan.

Vi kikade på tävlingsbilder och juryns bilder. Där fanns många bilder som fångade min uppmärksamhet bland de olika fotografernas alster. Men min favoritfotograf för dagen var fotograf Josef Palfrader från Österrike.

Förutom utställningen så visades bildspel på storduken. Förutom motivkategorier så var bildspelet uppdelat i två delar - färg och svartvit. Totalt var bildspelet ungefär en timme. Dock avbröts det par gånger för bensträckning, förfriskningar, shopping och mingel. Rödvinet i BiB smakade helt ok. :-)

Jag kikade omkring bland alla människor, i jakt efter bekanta ansikten. "Nickhälsade" på Mikael Freij och jag såg även Wolfgang Gerlach, men fick inte tillfälle att gå fram och hälsa. Som jag föreställde mig, så var medelåldern rätt hög överlag på besökarna. Jag brukar skoja och säga att de är fd fågelskådare, som börjat fotografera. Förlåt, men ta det på rätt sätt. Hahaha.

Givetvis var jag och klämde på lite fotoprylar vid Scandinavianphotos bord. Kände på Nikon D300s. Mest nyfiken, då jag tidigare haft föregångaren. Kladda på en kompaktkamera från Nikon. Mm, helt ok. Dock kändes det som att kika genom ett sugrör när man tittade i sökaren. Jag pillade även på lite kamerastativ. Gillar verkligen stativen från Gitzo. Ett exemplar av Manfrotto som jag själv har stod där också. Det var verkligen stor skillnad i vikt. Och då var Gitzo-modellen större i storlek och då också i pris!


Ja Mats, du får sitta på vilken du vill...

Allt som allt, så är jag nöjd med besöket. När allt var över så bjöd de på förtäring som blivit över. Jag, Mats & Fredrik gjorde en insats! :-)

Tack FFiM, Mats och Fredrik för en trevlig dag på hotell Ibis!

Inlagt 2010-10-23 21:51 | Läst 2366 ggr. | Permalink
Vilket topparrangemang! Kul att de ordnar sådant där.
Svar från Rei Trulsson   2010-10-25 10:38
Ja, det var trevligt arrangemang. Speciellt då det var mer än bara upphängda fotografier. Bildspel, prisutdelning, försäljning av fotoprylar och förfriskningar. :-)

Mvh, Rei(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX