Rei Trulsson

"Min kamera har ju fotografiskt minne"

Jag glömde min fotoryggsäck på bussen

Jag står upp i regionbussen då många morgonresenärer har tagit alla sittplatser, jag lägger ryggsäcken på avlastningsplatsen för större väskor och vänder ryggen mot och håller på att bläddra i Instagram-flödet. Tiden flyger och min avstigningshållplats anländer och jag rycks ur min Instagram-bubbla och går hastigt av bussen.

Jag gjorde något jag sällan gör, att ta av ryggsäcken när jag står upp, framför allt, lägger jag inte ifrån mig utan brukar i så fall hålla ryggsäcken i handen när jag står upp, för att göra plats på en folktrång buss. Jag till och med hinner gå till bytesbussen, åka resterande väg och är halvvägs till fots sista biten, innan jag inser att jag saknar min fotoryggsäck.

Jag fryser till och tankarna far i ljusets hastighet om hur jag nu ska göra. Jag går snabbare sista biten till jobb och det susar i öronen och hjärtat bultar. Jag startar jobbdatorn för att ta reda vilket bussbolag som kör regionbussarna i Skåne, samt hitta numret till deras hittegodsavdelning, så att jag kan anmäla, beskriva och lämna kontaktuppgifter.

Efter 6 dagar, tappade jag hoppet om att jag skulle få tillbaka mina fotogrejor. Jag hade ingen information i väskan som kunde härledas till mig. Jag började förlika med tanken att jag får polisanmäla och göra ett ärende hos mitt försäkringsbolag. På sjunde dagen, ringde samma kvinna som jag inledningsvis pratat med på Nobinas hittegodsavdelning i Malmö. Hon meddelar med glädje och exalterad röst, att min ryggsäck har kommit in! Och jag frågar ivrigt om hon kan kolla om allt är kvar. Och hon bekräftar att allt är kvar.

Berusad av glädje och lättnad, frågar jag vart jag kan hämta grejorna. Och jag arrangerar så att jag kan gå ifrån jobbet en stund, då det låg i närheten. När jag träffar kvinnan jag haft telefonkontakt med, tackar jag henne hjärtligt för hennes engagemang och välvilja. Samtidigt frågar jag om jag kan komma i kontakt med busschaffören, som hittat och tagit hand om grejorna tills han kunde lämna in dem. Men de får ej lämna ut sådana uppgifter.

Hon tipsade mig om att jag kunde skriva till Skånetrafikens kundtjänst och tacka alla inblandade med igenkännande uppgifter inkluderat. Jag skrev samma dag till dem via deras kontaktkanal, samt gjorde ett offentligt inlägg på Facebook där jag taggade båda bolagen. Denna händelse ingav mig hopp om människors ärlighet och professionella agerande.

Stort tack än en gång till bussföraren och Julie på hittegodsavdelningen på Nobina!

Inlagt 2018-05-09 20:31 | Läst 3435 ggr. | Permalink
Åh, vilken härlig solskenshistoria!

Hälsar
Eva
Svar från Rei Trulsson   2018-05-09 21:19
Ja, verkligen en historia som slutar väldigt väl. Tack Eva för att du kika in.
En sådan underbar solskenshistoria har jag också varit med om så jag vet hur det känns. Det är många människor som är som du och jag ärliga det borde alla tänka på.
Jag kan inte mer än glädjas med dig samt önska dig fin fortsatt vår.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Rei Trulsson   2018-05-10 19:10
Tack för visad förståelse och för att du kikade in här. Ha en fortsatt härlig vår Gun-Inger!
Jättefina bilder! Och så skönt att du fick tillbaka allting, det finns hopp om mänskligheten :)
Att ha ryggan kvar på ryggen skulle inte uppskattas i SL-trafiken, jag brukar ställa den mellan benen. Tror att det är mindre risk att glömma kvar den på så sätt.

Trevlig helg! /Thomas
Svar från Rei Trulsson   2018-05-10 19:11
Tack så mycket Kai. Ja, det är bra tips att ha väskan mellan fötterna eller som jag brukar göra, hålla den i ena handen. Jag hade verkligen tur.
Bra slut på historien. Det man är orolig för är om någon oärlig person lagt beslag på grejorna. Var men om en liknande historia för en vecka sedan. Hämtade min son vid tågstation i Tierp. När vi åkt en mil mot Gävle kommer han på att telefon, kontokort och lite annat ligger kvar på tåget. Som tur var så var det slutstation och föraren var kvar på tåget. Jobbade på SJ och måste säga att när personalen hittade saker så kom det för det mesta till rätta.
Sten
Svar från Rei Trulsson   2018-05-10 19:13
Härligt att din son fick tillbaka sina grejor också. All heder åt nästan all personal inom transport. De gör ett bra jobb.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX